vrijdag 31 december 2010

2011

Mijn allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Heel veel geluk, liefde, goede gezondheid, maar vooral veel borduurplezier gewenst!

zondag 26 december 2010

Kerstsok 11

Hierbij het resultaat van het kerstborduren. Ik vind het erg leuk om m'n kerstman beetje bij beetje te zien groeien. Maar nee, hij heeft de kerstdagen dus niet gehaald. Geen nood, volgend jaar is er weer een kerst ;-)
Verder wens ik iedereen nog een prettig eindejaarsweek.

zondag 19 december 2010

Kerstsok 10


Hier nog eens een update van mijn kerstsok. De zak en de arm staan er op en.... niets moeten uittrekken deze keer! Hij is nog steeds heel leuk om te doen. Ik denk dat ik nog spijt ga krijgen als hij af is. Maar dan staat er weer een nieuw project te wachten hé.

dinsdag 14 december 2010

Kerstok 9

Ik denk dat ik bij deze kerstsok al evenveel terug heb uitgetrokken dan geborduurd heb. Ik was al een heel eind opgeschoten aan de jas, voor ik ontdekte dat ik met een verkeerde kleur bezig was voor het allerlichtste rood. Je kan het nog zien aan de knie. Als je de vorige foto bekijkt, zal je zien dat de knie veel oranjer is. Maar ik blijf deze kerstsok toch leuk vinden.

De onderkant van de mantel is af. Ik ben nu aan de zak begonnen. Dan kunnen straks de cadeautjes er al in ;-) Vinden jullie hem ook niet hoe langer hoe mooier worden? Deze kerst zal hij het wel niet meer halen vrees ik.

Wendy vroeg of ik altijd onderaan begin en niet in het midden. Mijn laatste werken ben ik rechtonder begonnen omdat ik het handiger vind om van rechtsonder naar linkboven te werken. Als je in het midden begint, werk je altijd 3/4de tegen je hand vind ik. Het is wel even goed uittellen, maar het is achteraf zo veel makkelijker.

maandag 6 december 2010

Kerstsok 8

Gisteren het trommeltje aangeborduurd. Je zou het niet zeggen, maar ik heb er aardig wat uurtjes aan gezeten. Er zitten heel veel verschillende tinten in, dus het was altijd enkele steekjes doen en afkanten. Als je op de foto klikt kan je hem groter zien en zie je de verschillende kleuren beter. Ik heb ook nog een lapje sneeuw en een stukje mantel kunnen doen, die gaat sneller vooruit.

zaterdag 4 december 2010

Kerstsok 7

Hier nog eens een updateje van mijn kerstsok. Ik ben aan de mantel begonnen. Diegenen die zich afvroegen of ik hem nog voor kerst zou afkrijgen, denk ik dat ik zal moeten teleurstellen. Het was ook niet mijn ambitie om hem voor kerst af te krijgen. Mijn kerstornamentjes daarentegen wel, maar gezien ik liever aan de sok verder doe, zullen die ook niet dit jaar af geraken.

Ik heb er voor volgend jaar alvast nog een kerstsok op mijn todo lijstje staan. Diane doet een oproep aan borduursters om haar te helpen voor het goede doel. Je kan er alles hier over lezen. Voor zover ik weet zoekt ze nog 2 deelneemsters.

donderdag 2 december 2010

Kerstsok 6


Nog eens wat verder gedaan aan mijn kerstsok. Er beginnen eens wat andere kleurtjes in te komen dan blauw. Ik vind hem ook hoe langer hoe mooier worden.