zondag 30 januari 2011

Kerstsok 14


Nog wat verder gewerkt aan mijn kerstsok. Het einde begint stilltjes aan in zicht te komen. De achtergrond is in halve kruisjessteken, dus dat gaat goed vooruit gaan. Natuurlijk komen dan ook nog de beruchte stiksteekjes. Ik wil ze graag af hebben, zodat ik aan één van mijn nieuwe pakketjes kan beginnen.

zaterdag 29 januari 2011

Kerstsok voor Roos 2


Gisteren avond nog wat verder gedaan aan de kerstsok voor Roos. Je zou het niet zeggen, maar aan dat stukje heb ik toch zo'n 2 uur gezeten. Het bruine gedeelte is met dezelfde draad gedaan. De schakkering komt erin door de ene keer een volledig kruissteekje te maken en de andere keer een half.

donderdag 27 januari 2011

Kerstsok voor Roos 1


Ik heb ook mijn eerste steekjes gezet aan de kerstsok voor Roos. Het was alvast een leuk begin. De naald schuift vlotjes door de stof. De stof zelf is niet te stijf, maar ook niet te soepel. De witte steekjes en een deel van de bruine zijn maar halve kruisjessteken, dus het gaat zeker lekker vooruit.

maandag 24 januari 2011

Kerstsok voor het goede doel


Ik doe mee aan "Kerstsokken voor het goede doel". Dit is een initiatief van Diane om tegen volgende kerst voor iedere begeleider en medebewoner van haar dochter een kerstsok te maken. Omdat ze niet zo veel sokken op haar eentje kan maken, deed ze een oproep aan medeborduursters.

Mijn kerstsok ik vandaag aangekomen. Het is een sok met een meisje dat op kerstochtend stiekem naar de cadeautjes gaat kijken. Schattig toch! Bij het pakketje zat ook een foto van Roos, de medebewoonster voor wie ik de sok ga maken.

Alsof de sok op zich nog niet genoeg was, heeft Diane er ook een leuk DMC boekje bij gedaan met leuke patroontje met als thema "Home sweet Home". Bedankt Diane!

zaterdag 22 januari 2011

Kerstsok 13


Nog eens wat verder gedaan aan de kerstsok. Het moet nu vooruit gaan met deze kerstsok, want mijn sok voor "Kerstsok voor het goede doel" is onderweg. En als die hier is, moeten we daar kunnen aan beginnen hé. Ik kijk er al naar uit, want het is ook een prachtige kerstsok. Daarnaast wil ik toch ook aan één van mijn nieuwe werkjes kunnen beginnen als ik die binnen heb.

zondag 16 januari 2011

Mild Menagerie

Gisteren voor mijn verjaardag het patroon van Mild Menagerie gekregen. Jammer dat er vandaag geen handwerkwinkels open zijn om stof en draad te gaan halen. Gelukkig heeft de handwerkwinkel hier in de buurt op maandag avondopening. Dus ik weet morgenavond wat doen ;-)

vrijdag 14 januari 2011

Kerstsok 12


Voor wie het nog niet beu is : hier nog eens een update van mijn kerstsok.
Je kan op de foto klikken om het wat groter te zien. Het laatste stukje gaat minder goed vooruit omdat het meer afwisselen van kleurtjes is.

donderdag 13 januari 2011

Valentijns werkje


Een update van mijn valentijns werkje. Ik heb al wel ontdekt dat ik van twee kleuren draad te kort kom. En het vervelende is, dat er geen nummers bij de kleuren staan. Dit is nu de tweede keer dat ik iets maak, dat bij een tijdschrift zit en dat ik draad te kort kom. Niet zo leuk. Maar het blijft wel een leuk patroontje.

zondag 9 januari 2011

Eens iets anders


Eens iets anders dan de kerstsok. Vanavond aan een klein werkje begonnen dat bij het magazine "The World of Cross Stiching" zat. Het wordt een kaartje voor valentijn. Is het geen schatje? Naast de aida, draad en naald, zit er ook een leuke passe-partout in om je kaartje met te maken en een envelop. Een heel pakketje dus met alles wat je nodig hebt voor een leuke valentijnskaart.

Nieuwe pakketten

Bij "In 2 Hobby" hebben ze hun dimension pakketten nieuw aangevuld. Ik had voor mijn nieuwjaar een leuke cadeaubon gekregen. Ik heb dan ook 2 mooie pakketjes uitgekozen!

zaterdag 1 januari 2011

Borduurhulp

Vandaag kreeg ik hulp bij het borduren. De poezen komen wel meer "helpen" bij het borduren, maar dan is het meestal om op mijn werk te gaan zitten of om met de draadjes aan de haal te gaan. Maar vandaag kwam Jack rustig op mijn schoot meekijken. Zou hij zich goede voornemens hebben gemaakt om me rustig te laten werken? Ik vrees van niet want na de foto begon hij alweer in mijn lap te bijten.