zondag 27 februari 2011

Herstart Mild Menagerie


Gisterenavond vol goede moet terug aan mijn "Mild Menagerie" begonnen. En ja hoor, ik had gelijk om alles uit te trekken en opnieuw te beginnen met 1 draadje. Het is nu veel mooier, de kruisjes zijn meer gelijk en het werkt stukken makkelijker. Dus ik heb er zeker geen spij van dat ik alles heb uitgetrokken.
En ik ben een heel eind verder opgeschoten dan ik voordien had.maandag 21 februari 2011

Resultaat van een avondje handwerken


Niets dus! Ik heb een hele avond bezig geweest om wat ik had terug uit te trekken. Dat duurt al even lang dan het borduren zelf. Ik heb besloten om opnieuw te beginnen, met één draad ipv twee. De stof is 16 count aida en met twee draden kreeg ik echt geen mooie kruisjes. Dus een paar proefkruisjes gemaakt en gezien dat dit veel beter was en dan maar beginnen uittrekken.

zondag 20 februari 2011

Kerstsok voor Roos 4


Dit weekend hadden we niks gepland. Dus heb ik er maar een lekker borduurweekend van gemaakt. Ik heb een heel stuk kunnen verder doen aan de kerstsok voor Roos. De voetjes van het meisje en de pootjes van de beer staan er nu bij op.

woensdag 16 februari 2011

donderdag 10 februari 2011

Kerstsok voor Roos 3


Nee, mijn vinger is nog niet genezen. Maar een combinatie van zachtere stof, het gebruik van een andere vinger en wat doorzettingsvermogen maakt dat ik vanavond toch wat heb kunnen verder borduren aan de kerstsok voor Roos.

Mijn mede-borduursters voor de kerstsokken voor Roos gaan welliswaar sneller, maar ik kom er ook wel. Er zijn er zelfs al twee die hun sok af hebben.

woensdag 9 februari 2011

Pijnlijke vingerHebben jullie dat nu ook?
Dat je vinger zo pijn doet dat je niet kunt borduren?

Zondag heb ik een hele tijd gewerkt aan dit werkje. De stof is heel erg hard en je moet je naald dan ook een flinke duw geven om door de stof te raken. Een flinke duw geven doe ik door mijn middelvinger tegen de achterkant van de naald te duwen. Zo komt het wel eens, dat het vel van mijn middelvinger er af gaat na een tijdje. 

Nu wou ik vandaag hieraan verder borduren maar.... aaauuuwww!
Ik kreeg mijn naald amper erdoor geduwd. Ik heb enkel de twee bruine lijntjes onderaan kunnen doen en toen ben ik echt moeten stoppen omdat het té pijnlijk werd...
Met een vingerhoed of plakker op mijn vinger kan ik echt niet werken.
Hoe lossen jullie dit op?

zaterdag 5 februari 2011

FEEST!!!!

Vandaag was het feest! De stof die ik had besteld voor mijn "Mild Menagerie" was binnen gekomen in de handwerkwinkel. Dus ik deze middag ernaar toe. Stof, draadjes en een doosje met wikkels.


En toen werd het een middagje wikkels draaien om al die strengen garen in mijn doosje te krijgen. Natuurlijk onder deskundig toezicht...Maar het resultaat mocht er wezen...En toen.... Tja... Ik had mezelf nog wel zo belooft aan niets nieuws te beginnen vooraleer mijn kerstsok af was... Maar ja... Hmmmmm... Ik kon het toch niet laten de eerste steekjes te zetten.


Phoeeeeee, viel dat even tegen. Op zwarte 16 count aïda.... da's wel heel erg klein en heel erg zwart!
Maar na de eerste 10 steekjes begint het al behoorlijk te lukken. Ik geef dus zeker niet op. Het is ook heel veel kleurenwissel. Wat je hier niet goed ziet door het flitslicht, maar op dit stukje zijn al 8 verschillende kleuren de reveu gepasseerd. Saai wordt het dus zeker niet.